طرز تهیه زولبیا و بامیه
طرز تهیه زولبیا بامیه با تصویر
با درود – با آمدن نام ایام ماه مبارک رمضان طعم خوش زولبیا و بامیه برای ما تداعی میشود .
با نزدیک شدن به این ماه مبارک بسیاری در فکر تهیه این شیرینی در منزل هستند .
میتوان گفت این شیرینی سنتی کشور های مسلمان برای چنین ایامی است .
در تعدادی ممالک مسلمان بتوان ان را یافت که البته قطعا تفاوت هایی نیز خواهند داشت .
هدف این است که شما خواننده گرامی بتوانید با خیالی آسوده از طعم خوب و دلچسب این شیرینی لذت ببرید .
همانطور که میدانید تقلب و عدم رعایت بهداشت در تهیه این شیرینی بسیار رایج است .
بسیاری از تولید کنندگان این شیرینی به بهداشت و سلامت آن در اندازه ای که انتظار داریم اهمیت نمیدهند .
به همین دلیل شاید فراگیری این شیرینی و تهیه آن در خانه از لزومات این ماه مبارک باشد .
لذا در ادامه با ما همراه شوید در آموزش طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی .
نیازمندی ها
شربت : |
|
---|---|
قطعه | ماده | تعداد | مقدار |
شکر | 2 پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
گلاب | 2 قاشق چایخوری |
زعفران دمکرده | 1 قاشق چایخوری |
آبلیمو | 1 قاشق چایخوری |
صافی | 1 عدد |
نیازمندی ها
زولبیا : |
|
---|---|
قطعه| ماده | تعداد | مقدار |
نشاسته | 200 گرم |
ماست | 180 گرم |
آرد | 20 گرم |
زعفران دمکرده | 1 قاشق سوپخوری |
جوش شیرین | 1/2 قاشق چایخوری |
آب یا گلاب | 1 قاشق سوپخوری |
نیازمندی ها
بامیه : |
|
---|---|
قطعه | ماده | تعداد | مقدار |
آرد | 200 گرم |
آب | 300 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
روغن | 1 قاشق |
شکر | 500 گرم |
نمک | 1/3 قاشق چایخوری |
آبلیمو | 2 قاشق |
گلاب | به مقدار لازم |
شربت | 1 قاشق |
دیگر مواد لازم | مقدار لازم |
طرز تهیه ی بامیه
1 :
همانطور که میدانید این شیرینی 2 جرئی میباشد ! یعنی چی ؟
یعنی شما یک مرحله پخت و آماده سازی شیرینی را دارید و سپس میبایست آن را در شهد یا شربت بریزید .
طرز تهیه شهد نیز خود یک مرحله است که البته بسیار آسان است .
در ابتدا ببینیم که شربت یا شهد را چگونه میتوان درست کرد :
آب و شكر را روی حرارت ملایم گاز قرار می دهیم تا به جوش آید .
سپس گلاب و زعفران را به آن اضافه كرده ، و اکنون آبلیمو را اضافه میکنیم و پس از چند جوش ، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم .
طرز تهیه زولبیا بامیه در منزل
2 :
اکنون در این مرحله به نحوه طرز تهیه زولبیا میپردازیم :
نشاسته و ماست را خوب مخلوط كرده .
چند دقیقه صبر می كنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود .
سپس آرد را اضافه می كنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا خمیر زولبیا صاف و یكدست شود .
روغن جامد را اضافه كرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به خمیر اضافه می كنیم .
سپس آنها را در قیف مخصوص می ریزیم؛ در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه و به هم میزنیم .
در حالی كه روغن روی شعله قرار دارد ، زولبیا را توسط قیف در روغن كاملا داغ فرم می دهیم .
بلافاصله پس از كمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می كنیم .
سپس زولبیاها را در شربت قرار می دهیم .
پس از 15- 10 دقیقه آنها را از شربت خارج و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود .
طرز تهیه بامیه بازاری
3 :
اکنون طرز تهیه بامیه چگونه است :
آب را جوش آورده ، با شعله ملایم آرد را اضافه می كنیم و مرتب به هم می زنیم .
تا خمیر تقریباً سفت و یکدستی به دست آید .
سپس روغن را اضافه كرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود 3-2 دقیقه ) ، به طوری كه خمیر به صورت یك تكه درآید .
سپس بعد از كمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یكی یكی اضافه می كنیم .
خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود .
برای این كه بامیه رنگ زیباتری بگیرد ، بهتر است از شربت یك قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه کنید .
بعد خمیر را در قیف با ماسوره كنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می كنیم .
برای سهولت كار بهتر است روغن را كمی داغ كرده ، بامیه ها را در روغن ریخته .
بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند .
بامیه ها را در هنگام سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یك دست سرخ شوند .
بامیه ها را در همان حال كه داغ می باشد ، به شربت گرم اضافه می كنیم تا شربت را خوب به خود جذب كنند .
در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند كرد !!
اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد ، علت آن رقیق بودن شربت می باشد .
بدین ترتیب پروژه چند مرحله ای ما با عنوان آموزش طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی به پایان رسید .
امید است که از آن نهایت لذت را بده باشید .