طرز تهیه شاخه نبات
طرز تهیه نبات
با درود فراوان-شاخه نبات سوغات مشهور خراسان و بویژه مشهد الرضا که از دیرباز سوغات زائرین این مکان مقدس بوده است .
اکنون شاخه نباتها در شکل و شمایلی زیباتر در بسته بندی های شکیل همراه با پرچم های زعفران تولید و عرضه میشوند !
اما ما معمولا عادت کرده ایم صرفا خرید کنیم در حالی که خیلی راحت خودمان میتوانیم در منزل آنرا تهیه کنیم .
پس چرا خود در خانه شاخه نباتی مخصوص و متمایز تهیه نکنیم ؟
خوب هدف ما نیز همین است ! یعنی تهیه شاخه نبات در خانه !
میتوانیم مانند این آموزش به آن رنگی غیر از رنگهای معمول بزنیم مثلا نبات قرمز تهیه کنیم !
نیازمندی ها | |
---|---|
قطعه | ماده | تعداد | مقدار |
آب | 2 پیمانه |
شکر | 4 پیمانه |
رنگ خوراکی | چند قطره |
اسانس | مقدار لازم |
نخ | خلال چوبی | تعداد لازم |
ظرف شیشه | 1 عدد |
سایر لوازم | — |
داستان شاخه نبات
1 :
در ابتدای تهیه و تولید ، 2 فنجان آب را در ظرفی شیشه ای میریزیم و آن را روی حرارت قرار میدهیم تاکه به جوش آید .
پس از اینکه آب به جوش آمد در این مرحله سراغ اصل کار یعنی شکر میرویم !
شکر همانطور که دیدید 2 برابر حجم آب انتخاب شده و هدف اشباع کامل آب از شکر است .
بدین منظور شکر را در آب در حال جوش ریخته و مدام هم بزنید تا جایی که دیگر شکر در آب حل نشود .
سپس مایع را از حرارت بردارید تا از جوش و خروش بیافتد .
اکنون دلتان میخواهد نباتتان ساده باشد یا رنگی یا …. .؟
در صورتی که دوست دارید شاخه نباتی رنگی مانند آموزش ما داشته باشید اکنون به آن رنگ خوراکی اضافه کنید .
اکنون مایع نبات را در ظرفی استوانه شیشه ای بریزید.
شاخه نبات عروسی
2 :
اکنون در این مرحله یک نخ تمیز را در شکر بغلتانید تا اطراف آن بلور شکر بچسبد .
اینکار سرعت چسبیدن ذرات شکر را به نخ افزایش میدهد .
نخ از یک سو به تکیه گاهی مانند مداد یا … متصل است و از سویی به یک وزنه مانند گیره کاغذ جهت آویزان شدن .
سپس نخ را در استوانه شیشه ای قرار دهید و به حال خود رها کنید .
در نهایت ، نتیجه طرز تهیه شاخهنبات ما عکس زیر خواهد بود .
یک شاخهنبات به رنگ زیبا مانند یاغوت که از تماشای آن لذت خواهید برد .
شاخه نبات عروس
3 :
از این ایده جذاب میتوانید برای تهیه شاخهنبات های مجلسی مانند عقد و عروسی و… استفاده نمایید .
در زیر تصاویری از کارهای کاربران عزیز را که در رنگ هایی متنوع توانسته اند این اموزش را بسازند خواهید دید .
امید است که شما بیننده عزیز نیز بتوانید از این آموزش نهایت بهره را برده و لذت ببرید .
اگه ممكنه توضيح بدين كه چطورميشه نبات اي كه درست ميكنيم پرحجم باشه،چون من هرباردرست ميكنم خيلي كم حجم درميادومقداركمي نبات به نخ ميچسبه ايرادكارازكجاست؟ممنون
سلام . حبیب جان تراکم شکر رو میتونی با بالابردن حرارت آب و حل کردن مقدار بیشتر شکر در آن بالاببری . همچنین میتونی پهنای ظرف رو بیشتر در نظر بگیری که در اینصورت مایع بیشتری در اختیار داری و شکر بیشتر در نتیجه نبات حجیم تر .
سلام ببخشید چقد طول میکشه تا تشکیل بشه؟