طرز تهیه سوهان عسلی
طرز تهیه سوهان کنجدی توری
با درود – اگر نام سوهان عسلی برایتان نا آشنا بوده اکنون با دیدن تصویر آن قطعا متوجه آموزش امروز شده اید .
سوهان عسلی را تقریبا همه ما یک بار هم که شده خورده ایم ولی خیلی ها نام ان را دقیقا نمیدانند .
از آن جمله خوراکی هایی است که همه گیر و همه پسند است ولی نام دقیق آن را خیلی ها نمیدانند .
علت آن شاید این است که معمولا آنرا همراه چند شیرینی دیگر در یک بسته عید نوروز میفروشند .
معمولا هم اکثرا به این روش با آن آشنا شده اند ؛ به همین دلیل نام آن را گاها نمیدانند .
در هر صورت امروز در این اموزش با این شیرینی ابنبات سنتی ایرانی و طرز و نحوه تهیه آن آشنا خواهید شد .
امید است که از آن نهایت لذت را ببرید و میهمانانتان را با پذیرایی از این سوهان عسلی شیرین کام نمایید .
نیازمندی ها : | |
---|---|
قطعه | ماده | تعداد | مقدار |
شکر | 6 قاشق غذاخوری |
عسل | 4 قاشق غذاخوری |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1/2 پیمانه |
خشکبار | مقدار لازم |
طرز تهیه سوهان عسلی ترد
1:
در ابتدا زعفران را در دهانه کتری یا سماور دم میاندازیم یا اصطلا آن را آب کنید .
سپس همه مواد سوهان عسلی را غیر از گلاب و زعفران را داخل ماهیتابه یا ظرف مناسب دیگر میریزیم .
مواد سوهان شامل مغزیجات و خشکبار مانند مغز گردو و بادام و… است .
اکنون حرارت زیر آن را روشن میکنیم تا مواد به حالت جوشیدن برسد .
تا هنگامی که غلظت آن به اندازه ای که رنگ آن تیره یا کاراملی شود روی حرارت باقی میماند .
هنگامی که غلظت مواد تا حدی زیاد شد که دیگر کاملا به غلظت کافی رسید از روی حرارت برمیداریم .
سوهان عسلی اصفهان
2:
اکنون از آبنبات مایع ؛بصورت قاشق قاشق برمیداریم .
بر روی سینی که از قبل اون رو چرب کرده بودیم و یا کف اون رو کاغذ روغنی انداخته بودیم میریزیم .
نکته اینکه کار خیلی سریع انجام بشه ، زیرا سوهان زود خودش رو میبنده بخصوص اگر غلیظ باشد .
اگر غلیظ باشه سریع خشک میشه و اگر سریع اون رو در سینی نریزید مواد در تابه خشک میشه !!
تا زمانیکه سوهان عسلی گرم و مایع هست میتوانید برای تزیین از کنجد و … استفاده نمایید .
همچنین میتوانید از قالب های طرحدار برای سوهان استفاده کنید .
در آخر پس از سرد شدن سوهان عسلی اونها رو از قالب جدا میکنیم و در ظرف میچینیم .
اکنون برای پذیرایی از مهمانان کاملا آماده هست .