• آموزش ساخت کاردستی هنر دست ساز

  • آموزش تهیه سرشیر

    سرشیر چگونه درست میشود

    طرز تهیه سرشیر

    نام دیگر سرشیر

    با درود – اگر شما نیز علاقه مند به تهیه لبنیات در خانه هستید میتوانید در این آموزش طرز تهیه سرشیر را ببینید .

    برای این کار فقط به مقدار کافی شیر نیاز است و اگر یک دماسنج نیز دز اختیار داشته باشید بسیار عالی میشود .

    نکته مهم این است که این تصاویر مربوط به آموزش تهیه ماست یا ماست زدن شیر است .

    در گام نخست و یا بهتر بگویم اولین فرآورده لبنی حاصل از ماست زدن سرشیر است .

    سرشیر در مناطق مختلف ایران نام های مخصوصی دارد .

    مثلا در برخی مناطق مانند ملایر و نهاوند به آن قیماق یا خاماتو گفته میشه .

    از این ماده میتوان برای تهیه حلوا و تره حلوا نیز استفاده کرد که بسیار خوشمزه و فراموش نشدنی است .

    طعم آن واقعا خاص است .

    برای تهیه سرشیر ، ترجیحا شیر را از گاوداری های محلی و مطمئن اگر تهیه کنید بهتر است .

    اما مطمئن شوید که خود گاوداری شیر را اصطلاحا چرخ نمیکنن تا چربی اون رو بگیرن .

    متاسفانه چنین عمل زشتی بسیار رایج است و یا حتی بسیاری شیر را با آب مخلوط میکنند .

    که دیگر این کار نوعی دزدی و کاملا حرام است که مصداق بارز غش در معامله است !!

    شیرهای پاستوریزه هم میتواند برای ماست زدن ؛ پنیر و…. مورد استفاده قرار بگیرند .

    متاسفانه چربی آنها یا بسیار کم است و یا چربی طبیعی نیست و مخلوطی از مواد خطرناک مانند پالم است .

    بحث لبنیات بسیار است و بیش از این به صحبت نمیپردازیم چرا که ممکن است باعث آزردگی خاطر مخاطب گردد .

    نیازمندی ها :
    قطعه | ماده تعداد | مقدار
    شیر مقدار لازم
    دماسنج 1 عدد
    قابلمه 1 عدد
    ملاقه 1 عدد





    طرز تهیه سرشیر سنتی

    1:

    در گام نخست در ابتدا شیر را میزاریم رو حرارت ملایم روی شعله گاز .

    اون رو بطور مستمر و مداوم هم میزنیم تا هنگامی که چربی های شیر روی سطح اون تجمع کنن .

    این کار رو اونقدر ادامه میدیم تا زمانی که احساس کنیم شیر در آستانه جوشیدن و یا اصطلاحا سر رفتن هست .

    در این زمان باید خیلی سریع و هوشیارانه زیر شیر را خاموش کنیم .

    شیر زود سر میره و کف و مواد شیر بر روی گاز و … کاملا پخش میشه و براتون یه نظافت اجباری به ارمغان میاره .

    بسیار خوب حالا با استفاده از ملاقه چربی جمع شده روی سطح شیر را جمع آوری میکنیم .

    این چرب همان سرشیر ما هست و ما اکنون موفق به استخراج یک فراورده لبنی به نام قیماق یا سرشیر شده ایم .

    سر شیر رو تو یک ظرف مناسب بریزید و در یخچال بگذارید و حالا میتوانید هر روز صبح و یا عصر نیز اون رو میل کنید .

    پیشنهاد میکنم حتما مخلوط قیماق + شیره انگور + مغز گردو + عسل کوعی رو امتحان کنید .

    فکر میکنم همچین ترکیبی رو بتوان به عنوان سوخت موشک استفاده کرد !! 🙂

    خوردن چنین معجون مقوی و پر انرژی میتواند شما را تا ساعت ها فعالیت بدنی و ورزشی ساپورت کند !

    امیدوارم که از این آموزش طرز تهیه سرشیر سنتی در خانه نهایت استفاده و لذت را برده باشید .

    طرز تهیه سرشیر

    آموزش نحوه تهیه سرشیر





    درباره نویسنده

    بسیار خوشحالم از اینکه هر روز به امید تحقق رویاهام میام اینجا ، مطلب جدید و آموزش قرار میدم , هدف نهایی ما خیلی بزرگه و امیدوارم به لطف خدا و حمایت و همکاری کاربران عزیز به این مهم برسیم تا بتونیم به کشور ؛ ملت و خانواده خدمت کنیم . التماس دعا

    مطالب مرتبط

    4 نظر

    1. محمد

      سلام اقا مطميني كامل توضيح دادي؟؟؟يا اصل ماجرا رو نكفتي و فقط حاشيه رفتي؟؟؟؟بعد ببينم دماسنج و برا كجا خاستي؟؟؟

      پاسخ
    2. دلیری

      اولا که این مطلب فقط یک کپی و نقل قول بود
      دوما اصلا خودتون تا به حال با این روش سرشیر درست کردید؟
      این روش سرشیر درست نمیشه وقت خودتونو نگیرین

      پاسخ
      1. juzani

        جناب دلیری سرشیر چربی روی شیر هست که در تهیه ماست و… میشه بدست اورد چیز پیچیده ای نیست – در مورد کپی بودن باید خدمتتون عرض کنم این رو یکی از کاربران ما برامون زحمت کشیدن و فرستادن و قطعا از نوع عکسبرداری مشهوده این موضوع .

        پاسخ
    3. خانمی

      باسلام ما تو شهرمون تا اونجا که میدونم وخودمم درست کردمه با شیر گاومیش هست که فوق العاده شیر پرچرب سفییید وشیرین هستش وقتی میجوشونیش بذاریش سرد بشه اصلا بهش دست نمیزنید هم نمیزنید از گرما افتاد میذارید یخچال تقریبا هفت تا ده ساعت بهش زمان میدی بعد میبینید کلی سرشیر از بالش میتونید جمع کنید وبازم دوباره بجوشونید ومراحل قبل انجام بدین بازم سرشیر بهتون میده البته مقدارش کمتره ولی ولی خوبه باشیر باقی مانده میتونید همینطور نوش جان کنید یا ماست یا فرنی هرچی درست کنید

      پاسخ

    نظر بدهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    <-- telegram end -->