طرز تهیه کلوچه کوکی لاهیجان در منزل –
نیازمند دستور تهیه کلوچه خانگی هستید ؟
با درود مجدد , در خدمت شما هستیم با آموزش طرز تهیه کوکی لاهیجان – قطعا یکی از سوغات معروف مازندران کلوچه های آن است که از دیرباز طرفداران بسیاری داشته است و برند های متفاوتی در شمال کشور عرضه کننده کیک و کلوچه هستند که در چند سال گذشته یکی از این انواع و اقسام کلوچه ؛ کلوچه کوکی لاهیجان است که رنگی متمایل به قهوه ای و با مغز گردو و کشمش و مزه ای تقریبا کم شیرین ، متمایل به کاکائو یا قهوه دارد که شاید همین طعم خاص آن است که باعث پرطرفداری آن شده است ، نکته مهم اینکه کلوچه کوکی در اصل یک کلوچه بین المللی است و این اشتباه نشود که یک دستور کاملا ایرانی و ابتکار شرکت های داخلی است که به هیچ وجه اینگونه نیست و صرفا یک کپی از نمونه اصلی کوکی است .
حال اگر دسترسی به لاهیجان نداشتیم چه کنیم ؟ خوب ما راه حل آن را در این آموزش دیده ایم که با توجه و پشتکار شما عزیزان به خدمت شما تقدیم میکنیم .
نیازمندی ها | |
---|---|
قطعه | ماده | تعداد | مقدار |
آرد | 3 پیمانه |
تخم مرغ | 3 عدد |
بکینگ پودر | 1 قاشق بزرگ |
پودر قند | شکر | 1.5 پیمانه |
کشمش پلویی | 150 گرم |
مغز گردو | 150 گرم |
کاکائو | قهوه | 2 قاشق متوسط |
شیر | 1/2 پیمانه |
کره و روغن مایع | 150 گرم و 50 گرم |
وانیل | 1 قاشق کوچک |
نکته :
من در منزل موارد 3 و 10 رو نداشتم به جای شکر از پودر قند و روغن مایع استفاده کردم
طرز تهیه کوکی
1 :
در ابتدا تهیه کلوچه کوکی لاهیجان میبایست مواد این دستور را آماده کنیم ، شما ابتدا آرد و بکینگ پودر و وانیل و کاکائو را باهم ترکیب کنید و چند بار این ترکیب را الک کنید ، یادتان باشد به 1 بار الک آرد بسنده نکنید این کار در یکدست شدن خمیر کلوچه کوکی لاهیجان بسیار موثر است ؛ سپس کره و تخم مرغ را از ساعاتی قبل از شروع تهیه کلوچه کوکی لاهیجان از یخچال بیرون بگذارید تا دمای آن ها با دمای اتاق یکسان شود و کره نیز کمی از حالت جامدی خارج شود و به فرم خامه در بیاید ، این عمل نیز چون اقدامات پیشین در کیفیت نهایی کلوچه کوکی لاهیجان موثر بوده و به نوعی فوت کوزه گری محسوب میشود . سپس برای آماده سازی خمیر کلوچه کوکی لاهیجان لازم است کره (که به دمای اتاق رسیده باشد) و روغن جامد و پودر قند را در ظرفی مخصوص بخوبی مخلوط کنید ، آنقدر این عمل هم زدن را تکرار کنید تا مایع ما بصورت فرم گرفته به شکل کرم در بیاید و رنگی روشن داشته باشد ؛ سپس تخم مرغ ها را که قبلا به دمای اتاق رسیده اند یکی یکی به این مخلوط اضافه میکنیم و هم میزنیم ؛ یادتان باشد همه تخم مرغ هارا یکباره اضافه نکنید بلکه بین هر تخم مرغ مدتی را فاصله بندازید و هم بزنید تا ترکیب شوند ؛ در این مرحله که آخرین مرحله از ترکیب مواد خمیر کوکی لاهیجان است میبایست مخلوط آرد و بکینگ پودر و وانیل و کاکائو را ذره ذره به مواد اضافه کنید و همزمان به آرامی در یک جهت مخلوط را هم بزنید اینکار را تا آخرین مقدار آرد ادامه دهید تا نهایتا به خمیری یکدست و صاف برسید و در نهایت کشمش و مغز گردو را به این ترکیب اضافه و هم بزنید . تصویر خمیر کوکی لاهیجان را در زیر خواهید دید که در نهایت به این عکس خواهیم رسید .
کوکی لاهیجان
2 :
اکنون میبایست که فر را از قبل گرم کرده و به دمای 350 درجه فارنهایت معادل تقریبا 250 درجه سانتیگراد رسانده ؛ لازم است ابتدا قالب را چرب کنیم و سپس خمیر کوکی لاهیجان را درون قالب های از قبل آماده شده بریزید ، قالب ها بهتر است به شکل قالب کیک یزدی یا کیک فنجانی باشند و ترجیحا از کاغذ روغنی نیز استفاده شود . سپس قالب ها را درون فر قرار داده و این را ابتدا مطمئن شوید که حرارت یکنواخت به کیک میرسد و به گونه ای نباشد که قسمت رویی کوکی لاهیجان طلایی شود در حالی که مغز آن هنور خام باشد ، کیک کوکی لاهیجان هایمان را به مدت 20 دقیقه در فر بگذارید تا جایی که رنگ آنها برشته شده و کاملا پخته شوند .
سلام خیلی سایت مفیدی دارین ممنون از شما هنرمندان عزیز
با سلام
بخاطر مطالب مفیدتون تشکر میکنم
امکانش هست ادرس تلگرامتونو داشته باشم جهت گرفتن مشاوره
خیلی برام مهمه
سلام بردیا جان . ممنون از لطفت . بله حتما ؛ شما به این آیدی تو تلگرام روی دکمه جوین بزنید : Diys_ir@ . داخل اطلاعات کانال آیدی ارتباط با ما قرار داره
سلام سایتتون عالیه.*مرسی*فقط اگه میشه **آموزش ساخت ماکت بیشتری رو تو سایت بذارید**