• آموزش ساخت کاردستی هنر دست ساز

  • آموزش تهیه سرشیر

    سرشیر چگونه درست میشود

    طرز تهیه سرشیر

    نام دیگر سرشیر

    با درود – اگر شما نیز علاقه مند به تهیه لبنیات در خانه هستید میتوانید در این آموزش طرز تهیه سرشیر را ببینید .

    برای این کار فقط به مقدار کافی شیر نیاز است و اگر یک دماسنج نیز دز اختیار داشته باشید بسیار عالی میشود .

    نکته مهم این است که این تصاویر مربوط به آموزش تهیه ماست یا ماست زدن شیر است .

    در گام نخست و یا بهتر بگویم اولین فرآورده لبنی حاصل از ماست زدن سرشیر است .

    سرشیر در مناطق مختلف ایران نام های مخصوصی دارد .

    مثلا در برخی مناطق مانند ملایر و نهاوند به آن قیماق یا خاماتو گفته میشه .

    از این ماده میتوان برای تهیه حلوا و تره حلوا نیز استفاده کرد که بسیار خوشمزه و فراموش نشدنی است .

    طعم آن واقعا خاص است .

    برای تهیه سرشیر ، ترجیحا شیر را از گاوداری های محلی و مطمئن اگر تهیه کنید بهتر است .

    اما مطمئن شوید که خود گاوداری شیر را اصطلاحا چرخ نمیکنن تا چربی اون رو بگیرن .

    متاسفانه چنین عمل زشتی بسیار رایج است و یا حتی بسیاری شیر را با آب مخلوط میکنند .

    که دیگر این کار نوعی دزدی و کاملا حرام است که مصداق بارز غش در معامله است !!

    شیرهای پاستوریزه هم میتواند برای ماست زدن ؛ پنیر و…. مورد استفاده قرار بگیرند .

    متاسفانه چربی آنها یا بسیار کم است و یا چربی طبیعی نیست و مخلوطی از مواد خطرناک مانند پالم است .

    بحث لبنیات بسیار است و بیش از این به صحبت نمیپردازیم چرا که ممکن است باعث آزردگی خاطر مخاطب گردد .

    نیازمندی ها :
    قطعه | ماده تعداد | مقدار
    شیر مقدار لازم
    دماسنج 1 عدد
    قابلمه 1 عدد
    ملاقه 1 عدد





    طرز تهیه سرشیر سنتی

    1:

    در گام نخست در ابتدا شیر را میزاریم رو حرارت ملایم روی شعله گاز .

    اون رو بطور مستمر و مداوم هم میزنیم تا هنگامی که چربی های شیر روی سطح اون تجمع کنن .

    این کار رو اونقدر ادامه میدیم تا زمانی که احساس کنیم شیر در آستانه جوشیدن و یا اصطلاحا سر رفتن هست .

    در این زمان باید خیلی سریع و هوشیارانه زیر شیر را خاموش کنیم .

    شیر زود سر میره و کف و مواد شیر بر روی گاز و … کاملا پخش میشه و براتون یه نظافت اجباری به ارمغان میاره .

    بسیار خوب حالا با استفاده از ملاقه چربی جمع شده روی سطح شیر را جمع آوری میکنیم .

    این چرب همان سرشیر ما هست و ما اکنون موفق به استخراج یک فراورده لبنی به نام قیماق یا سرشیر شده ایم .

    سر شیر رو تو یک ظرف مناسب بریزید و در یخچال بگذارید و حالا میتوانید هر روز صبح و یا عصر نیز اون رو میل کنید .

    پیشنهاد میکنم حتما مخلوط قیماق + شیره انگور + مغز گردو + عسل کوعی رو امتحان کنید .

    فکر میکنم همچین ترکیبی رو بتوان به عنوان سوخت موشک استفاده کرد !! 🙂

    خوردن چنین معجون مقوی و پر انرژی میتواند شما را تا ساعت ها فعالیت بدنی و ورزشی ساپورت کند !

    امیدوارم که از این آموزش طرز تهیه سرشیر سنتی در خانه نهایت استفاده و لذت را برده باشید .

    طرز تهیه سرشیر

    آموزش نحوه تهیه سرشیر





    درباره نویسنده

    بسیار خوشحالم از اینکه هر روز به امید تحقق رویاهام میام اینجا ، مطلب جدید و آموزش قرار میدم , هدف نهایی ما خیلی بزرگه و امیدوارم به لطف خدا و حمایت و همکاری کاربران عزیز به این مهم برسیم تا بتونیم به کشور ؛ ملت و خانواده خدمت کنیم . التماس دعا

    مطالب مرتبط

    1 نظر

    1. محمد

      سلام اقا مطميني كامل توضيح دادي؟؟؟يا اصل ماجرا رو نكفتي و فقط حاشيه رفتي؟؟؟؟بعد ببينم دماسنج و برا كجا خاستي؟؟؟

      پاسخ

    نظر بدهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    <-- telegram end -->